Maku

Uunilahna suolakääreessä

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
GL
MU
0
0
Julkaistu: 4.7.2005


Ainekset (4 annosta)

  • 1500 glahnaa
  • 1500 gmerisuolaa

Pinnalle

  • 1 kplsitruunaa
  • 2 rklvoita
  • 1 tlmustapippuria (rouhittua)
  • 1 rklruohosipulia
Tulosta

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Perkaa lahna, halutessasi voit myös suomustaa sen. Levitä puolet merisuolasta uunipannulle ja aseta lahna suolakerroksen päälle makaamaan. Peitä lahna merisuolakerroksella. Kypsennä uunissa 50–60 minuuttia.

Viipaloi sitruuna. Paista viipaleet mustapippurilla ja ruohosipulisilpulla maustetussa voissa tai öljyssä.

Kuori suolakerros kalan päältä yhdessä nahan kanssa. Levitä sitruunaviipaleet kalan pinnalle.

•Tarjoa ruisleivän, raejuusto-ruohosipulivoin ja kesäisen lehtisalaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »