Uunikyljykset

45 min
4
0

Uunikyljykset

Ihanan hienostuneet juustoiset uunikyljykset valmistuvat lähes itsekseen ja ruskea sokeri antaa niille omaleimaisen maun. Erinomainen kermaperunoiden kaveri.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 8 kplporsaankyljyksiä (Myös ulkofilepihvit sopivat)
  • 5 kplvalkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 3 dlruskeaa sokeria
  • 1,5 tlpaprikajauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 2 dlcheddar juustoa raastettuna
  • 1 dlemmentalraastetta
  • 0,5 dlvoita sulatettuna

Lisäksi

  • Mustaapippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN35 min

Ota kyljykset ajoissa huoneenlämpöön. Hienonna valkosipulinkynnet ja hiero ne pihveihin molemmin puolin. Kaada ruskea sokeri lautaselle ja painele pihvit molemmin puolin sokeriin niin, että sitä jää joka puolelle kiinni. Laita pihvit vieretysten paistoastiaan, sulata voi ja ripottele se pihvien päälle. Ripottele päälle suola, paprika sekä mustaapippuria. Paista pihvejä uunissa 180 asteessa 20-25 minuuttia. Raasta sillä välin juustot ja lisää ne pihvien päälle, paista vielä kymmenisen minuuttia kunnes juusto on hyvin sulanut ja saanut kaunin värin. Tarjoile kermaperunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä