Maku

Uunikalkkuna ja kasvishöystö

40 min
GL
LA
MA
MU
5
0


 

Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

  • 560 gkalkkunan rintafileetä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 300 gkukkakaalia
  • 1 kplparsakaalia
  • 3 kplporkkanaa
  • 1 kplsipulia
  • 200 gkesäkurpitsaa
  • 1 dlvettä
  • 1 dltuoreyrttiseosta (esim. basilikaa, persiljaa, timjamia)
  • 1 rkloliiviöljyä

Pinnalle

  • 1 rklruohosipulia (silputtuna)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 min

Nosta leikkeet uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Käännä kypsennyksen puolivälissä. Halutessasi voit pariloida leikkeet. Leikkaa kaalit pieniksi kukinnoiksi. Kuori porkkanat tarvittaessa ja viipaloi ne. Kuori ja lohko sipuli. Kuutioi pesty kesäkurpitsa. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää kasvikset ja anna höyrystyä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa yrttisilppu ja öljy. Ripottele kalkkunafileiden pinnalle ruohosipulisilppua ennen tarjoilua. Tarjoa uunikalkkuna kasvishöystön kanssa, •Varo kypsentämästä kalkkunaleikkeitä liikaa, jotta ne eivät kuivu. Mehevä kalkkuna ei kaipaa kastiketta.

MITÄ PIDIT?
5