0(0)
Uunikala ja kukkakaali-katkarapusalaatti
2 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 2 h
Julkaistu 18.7.2005
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
200 gturskaa (pakaste)
1/2 dlhp-maustekastiketta (curry)
Salaatti
1 kplkukkakaalia
1 dlsinappista salaatinkastiketta
180 gkatkarapuja (pakaste)
4 kplmunaa
1 kpljääsalaattia ruukussa
Kastike
200 gkermaviiliä
1/2 dlhp-maustekastiketta (curry)
1/6 tltabascoa

Levitä pakastekalapalat pieneen uunivuokaan. Valuta HP-kastike päälle. Anna kalapalojen sulaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Kypsennä kalapaloja 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Jäähdytä.

Puhdista ja paloittele kukkakaali. Höyrytä tai keitä kukkakaalin nuput puolikypsiksi. Valuta hyvin. Kaada currykastike lämpimien kukkakaalipalojen päälle, sekoita ja anna maustua 1–2 tuntia.

Sulata ja valuta katkaravut.

Keitä munia 7 minuuttia, jäähdytä ne juoksevassa kylmässä vedessä, kuori ja lohko munat.

Mausta kermaviili maustekastikkeilla ja kaada se tarjoilukulhoon.

Sekoita silputtu salaatti kukkakaalin joukkoon ja levitä seos tarjoiluvadille. Asettele loput aineet päälle. Nauti kukkakaali-katkarapusalaatti uunikalan kanssa.

Kommentoi »