Maku

Uunikala ja kukkakaali-katkarapusalaatti

2 h 35 min
0
0

Uunikala ja kukkakaali-katkarapusalaatti

Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gturskaa (pakaste)
  • 1/2 dlhp-maustekastiketta (curry)

Salaatti

  • 1 kplkukkakaalia
  • 1 dlsinappista salaatinkastiketta
  • 180 gkatkarapuja (pakaste)
  • 4 kplmunaa
  • 1 kpljääsalaattia ruukussa

Kastike

  • 200 gkermaviiliä
  • 1/2 dlhp-maustekastiketta (curry)
  • 1/6 tltabascoa

Tee näin

2 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN2 h

Levitä pakastekalapalat pieneen uunivuokaan. Valuta HP-kastike päälle. Anna kalapalojen sulaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Kypsennä kalapaloja 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Jäähdytä.

Puhdista ja paloittele kukkakaali. Höyrytä tai keitä kukkakaalin nuput puolikypsiksi. Valuta hyvin. Kaada currykastike lämpimien kukkakaalipalojen päälle, sekoita ja anna maustua 1–2 tuntia.

Sulata ja valuta katkaravut.

Keitä munia 7 minuuttia, jäähdytä ne juoksevassa kylmässä vedessä, kuori ja lohko munat.

Mausta kermaviili maustekastikkeilla ja kaada se tarjoilukulhoon.

Sekoita silputtu salaatti kukkakaalin joukkoon ja levitä seos tarjoiluvadille. Asettele loput aineet päälle. Nauti kukkakaali-katkarapusalaatti uunikalan kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä