Uunifetaperunat – helppo resepti on hittiherkuksi nousseen uunifetapastan pikkuserkku
gluteeniton
kasvis
munaton
50 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 35 min
Uunifetaperunat ovat yhdistelmä klassisia lohkoperunoita, uunissa paahtunutta fetaa ja raikkaan makeita tomaatteja. Helppo resepti on hittiherkuksi nousseen Liemessä-blogin uunifetapastan pikkuserkku. Kokeile ilmiöksi noussutta ruokaa nyt perunoilla!

Reseptin ainekset 4 annosta
Uunifetaperunat
1 kgperunoita
2 valkosipulinkynttä
1punainen chili
3 rkloliiviöljyä
2 tlprovencen yrttisekoitusta
1 tlsuolaa
⅓ tlmustapippuria
Lisäksi
250 gterttuluumu- tai kirsikkatomaatteja
200 gfetajuustoa
Viimeistely
½ rkubasilikaa tai rucolaa
Uunifetaperunat valmistuvat helposti näin:
- Pese ja lohko perunat. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Sekoita kulhossa perunat, valkosipuli, chili, 2 rkl öljyä ja mausteet.
- Levitä perunat leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 20 minuuttia.
- Tee juustolle kolo pellille ja nosta fetapala kokonaisena pellille. Nosta tomaattiterttu myös pellille. Rouhi juuston ja tomaattien pinnalle hiukan mustapippuria ja lorauta ruokalusikallinen oliiviöljyä.
- Paista vielä uunin ylätasolla 10–15 minuuttia.
- Viimeistele uunifetaperunat basilikalla tai rucolalla.