Uunibroileri ja inkivääriaprikoosit

2 h 40 min
3
0

Uunibroileri ja inkivääriaprikoosit

MU
0
3
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gbroileria (kokonainen, pakaste)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlgrillauskastiketta
  • 1 rklsiirappia
  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Aprikoosit

  • 8 kpltuoretta aprikoosia
  • 1/2 dlsiirappia
  • 1/2 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 2 rkltuoreyrttiseosta (silputtuna)

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN2 h

Anna broilerin sulaa huoneenlämmössä tai hitaasti yön yli jääkaapissa. Voit tehdä broilerille myös pikasulatuksen upottamalla sen kääreineen kylmään veteen.

Poista muovikääre ja leikkaa broilerin selkäranka irti terävällä veitsellä tai saksilla. Avaa broileri levymäiseksi. Halutessasi voit tässä vaiheessa poistaa nahan. Ripottele suola sisäpinnan puolelle, pane broileri uunivuokaan ja levitä marinadi tasaisesti pinnalle. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin verran tai jääkaapissa vuorokauden ajan.

Paista 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Sivele hunajasiirappi-margariiniseos broilerin pintaan paiston loppupuolella.

Nauti uunibroileri lämmitettyjen, inkiväärisiirapilla maustettujen inkivääriaprikoosilohkojen kanssa. Koristele uunibroileri ja inkivääriaprikoosit yrttisilpulla.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä