Maku

Uuni-ohrapuuro

3 h 5 min
MU
KA
4
1


 

Tulosta
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

  • 4 dlohrasuurimoita
  • 25 dltäysmaitoa
  • 2 tlsuolaa
  • 2 rklvoita

Voiteluun

  • 1 rklvoita

Tee näin

3 h 5 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN3 h

Voitele uunivuoka rasvalla.

Mittaa suurimot, maito ja suola vuokaan ja sekoita. Lisää halutessasi joukkoon muutama nokare voita.

Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Lisää tarvittaessa maitoa. Pitkään hautunut uuniohrapuuro on pehmeän maukasta ja punertavaa.

*Ohrasuurimoiden tilalla voit käyttää myös riisiä.

Ohrapuuroa kannattaa valmistaa kerralla isompi annos. Puuro sopii tarjottavaksi esimerkiksi välipalana mehukeiton kanssa. Hyödynnä tähteeksi jäänyt puuro erilaisten piiraiden täytteisiin, leipä- tai sämpylätaikinoihin ja lihamureketaikinaan korppujauhojen asemesta.
MITÄ PIDIT?
4