Maku

Uuniohrapuuro

3 h 5 min
{
Aktiivinen
5 min
Passiivinen
3 h
MU
KA
4.2
1
Julkaistu: 8.2.2012


Ainekset (10 annosta)

  • 4 dlohrasuurimoita
  • 25 dltäysmaitoa
  • 2 tlsuolaa
  • 2 rklvoita

Voiteluun

  • 1 rklvoita
Tulosta

Uuniohrapuuro valmistuu näin

  1. Voitele uunivuoka rasvalla.
  2. Mittaa suurimot, maito ja suola vuokaan ja sekoita. Lisää halutessasi joukkoon muutama nokare voita.
  3. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Lisää tarvittaessa maitoa. Pitkään hautunut uuniohrapuuro on pehmeän maukasta ja punertavaa.

Vinkit!

Ohrasuurimoiden tilalla voit käyttää myös riisiä. Uuniohrapuuroa kannattaa valmistaa kerralla isompi annos. Puuro sopii tarjottavaksi esimerkiksi välipalana mehukeiton kanssa. Hyödynnä tähteeksi jäänyt puuro erilaisten piiraiden täytteisiin, leipä- tai sämpylätaikinoihin ja lihamureketaikinaan korppujauhojen asemesta.
1 kommentti