Uppomuna mikrossa

20 min
0
0

Uppomuna mikrossa

Mikron avullakin saa tehtyä täydellisen uppomunan.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 1 kplkananmuna
  • 5 dlvettä
  • 0,5 dlväkiviinaetikkaa
  • 1 kplpaahtoleipäviipale
  • 10 gparmesanjuustopaloja
  • tuoretta basilikaa (thai-basilikaa)
  • 2 rkloliiviöljyä

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN15 min

Kuumenna vesi ja etikka. Tee kiehuvaan seokseen pyörre, johon kuorittu kananmuna lasketaan/tiputetaan. Laita mikroon vielä minuutiksi. Tunnustele kananmunan koostumusta ja jätä vielä hetkeksi veteen, mikäli on tarvetta. Kananmunan pitää jäädä juoksevaksi. 

Paahda paahtoleipä. 

Valmista parmesanlastu. Laita juustopaloja jonoon ja kuumenna mikrossa 30 sekuntia. Leikkaa pituussuunnassa kahtia välittömästi. 

Tee basilikaöljy murskaamalla basilikan lehtiä ja sekoita oliiviöljyyn. 

Kokoa annos. Leikkaa paahtoleipä puoliksi. Aseta uppomuna päälle. Lisää basilikanlehti ja parmesanlastu. Ripottele basilikaöljyä. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä