Uppomuna ja pekoni-linssisalaatti

15 min
0
0

Uppomuna ja pekoni-linssisalaatti

Viikonlopun aamiainen syntyy helposti linsseistä ja kananmunista. Simppelin linssisalaatin maustaa pekoni ja vinaigrette. Uppomunan keittäminenkin käy yllättävän kätevästi. Nosta valuvan pehmeä uppomuna salaatin päälle ja nauti kaikessa rauhassa!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 6 kplpekonisiivuja
  • 1 kplsalottisipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 500 gvihreitä linssejä (säilyke)
  • 1 rklkapriksia
  • lehtipersiljaa
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 kplkananmunia

Kastike

  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 rklhunaja-dijonsinappia
  • 1/2 rklbalsamiviinietikkaa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Paista pekoni rapeaksi pannulla ja nosta se valumaan talouspaperin päälle lautaselle. Leikkaa siivut pieniksi suikaleiksi.

Kaada pannulta puolet pekonin paistorasvasta pois. Kuullota hienonnettua salottisipulia ja valkosipulia muutama minuutti keskilämmöllä. Lisää pannulle valutetut linssit ja kääntele hetki.

Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, hunajasinappi ja balsamiviinietikka. Lisää kastike linsseihin.

Sekoita salaatin joukkoon rapeat pekonisiivut, kaprikset ja hienonnettu lehtipersilja.

Valmista uppomunat. Täytä iso kattila puoleen väliin saakka vedessä. Kuumenna vesi lähelle kiehumispistettä (noin 90 asteiseksi). Lisää etikka. Säädä lieden lämpötila niin, että vesi kuplii hiljalleen eikä kiehu kovasti.

Riko kananmuna pieneen kuppiin. Pyörätä veteen kauhalla pöyrre. Kumoa muna veteen lähellä pintaa. Kypsennä uppomunaa 2-3 minuuttia. Nosta muna pois vedestä reikäkauhalla.

Tarjoile salaatti pehmeän uppomunan kanssa.

Vinkki!

Kokeile uppomunan sijaan myös pannulla paistettua kananmunaa!
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä