Maku

Uppomuna ja höyrytetty peltokanankaali

30 min
0
0

Uppomuna ja höyrytetty peltokanankaali

Aurinkoisen kevätaamun kruunaa aromikas peltokanankaali yhdessä uppomunan ja pekonin kanssa. Juuri ennen kukintaa kerätyt kukkavarret sopivat parsakaalin tapaan käytettäväksi ja maistuvat hieman rucolalta.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 8 kplpeltokanankaalin kukkavartta (nuppuista)
  • 1 tlsuolaa
  • 170 gpekonia
  • 4 kplmunaa

Lisäksi

  • 2 rklmajoneesia
  • 2 tltäysjyväsinappia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Puhdista ja huuhtele nuppuiset kukkavarret. Höyrytä kukkavarsia noin 10 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla. Vaihtoehtoisesti voit keittää varsia vähässä, suolalla maustetussa vedessä noin 8 minuuttia.

Kypsennä uppomunat. Laita neljään vesilasiin talouskelmun palaset niin, että liepeet ulottuvat reilusti lasin reunojen ulkopuolelle. Riko laseihin munat. Sido kelmun liepeet narulla tiukasti kiinni ja nosta nyytit kevyesti kehuvaan veteen kypsymään neljäksi minuutiksi.

Paista pekonit kuumalla pannulla rapeiksi.

Tarjoa höyrytettyjen peltokanankaalien kanssa uppomuna ja pekonia. Nosta tarjolle myös majoneesia ja täysjyväsinappia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä