Maku

Unkarilainen suuri maalaisleipä

4 h 45 min
0
0

Unkarilainen suuri maalaisleipä

LA
MA
SO
0
0
Teksti Saara Törmä
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 25 ghiivaa
  • 7 1/2 dlvettä
  • 1 rklsuolaa
  • 18 dlvehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

4 h 45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN4 h 25 min

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot vähitellen. Alusta taikina tasaiseksi. Peitä kulho ja laita se vedottomaan paikkaan kolmeksi tunniksi.

Kumoa taikina pöydälle ja alusta sitä vähintään kymmenen minuuttia. Mitä kauemmin jaksat alustaa, sen parempi. Nosta taikina pellille leivinpaperin päälle ja peitä se liinalla. Anna leivän jälleen kohota vedottomassa paikassa 45 minuuttia. Vedä terävällä veitsellä varovasti muutama viilto leivän pintaan.

Kuumenna uuni 225 asteeseen ja paista leipää 10 minuuttia. Laske lämpö vajaaseen 200 asteeseen ja paista vielä tunti. Voitele leivän pinta paiston keskivaiheilla vatkatulla munalla. Käännä lopuksi uuni pois päältä ja jätä leipä uuniin vielä 15 minuutiksi. Älä peitä valmista leipää liinalla, jotta kuori pysyy rapeana.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä