Maku

Unkarilainen perunapata – helposti muunneltava arkiruoka

30 min
0
0

Unkarilainen perunapata – helposti muunneltava arkiruoka

GL
MU
0
0
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Anikó Lehtinen
Tulosta
Mainos
Juoma-asiantuntija ja ruokakirjailija Anikó Lehtisen perunapataa voi varioida satokauden kasviksilla, broilerilla tai makkaralla. Tämä ruoka on unkarilaisille yhtä tuttu kuin keitetyt perunat suomalaisille.

Ainekset (4 annosta)

  • 4 (400 g)maustamatonta broilerinfileetä
  • 6perunaa (jauhoinen lajike)
  • 1sipuli
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklmakeaa paprikajauhetta
  • noin 5 dlvettä
  • 1 rkltomaattipyreetä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • (1/3 tlchilijauhetta)
  • 2 rklcrème fraîchea

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Kuutioi broilerinfileet. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulisilppu runsaassa öljyssä läpikuultavaksi, lisää paprikajauhe ja sekoittele hetki, varo ettei paprikajauhe pala.

Lisää broilerit ja anna niiden ruskistua. Kaada joukkoon vettä niin paljon, että ainekset peittyvät kokonaan.

Lisää perunat. Anna kiehahtaa ja kuori rasva padan päältä.

Mausta pata tomaattipyreellä, suolalla, pippurilla ja halutessasi chilillä.

Anna hautua, kunnes perunat ovat niin pehmeitä että ne hajoavat hieman ja suurustavat pataa.

Jos haluat padasta tuhdimman, lisää lopuksi nokare crème fraîchea.

Tarjoa unkarilainen perunapata kuumana esimerkiksi tuoreen leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
0