Maku

Unkarilainen lihahöystö (Pörkölt)

2 h 20 min
3.6
2

Unkarilainen lihahöystö (Pörkölt)

MU
GL
2
3.6
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2 kplpunaista paprikaa
  • 2 kplkeltaista paprikaa
  • 2 kplvihreää paprikaa
  • 1 kplpurjoa
  • 1 kplvalkosipulia
  • 1000 gnaudanpaistia
  • 2 rklvoita
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 3 tlpaprikajauhetta
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 3 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1 tlrosmariinia

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Paloittele puhdistetut paprikat, halkaistu ja huuhdeltu purjo sekä kuoritut valkosipulinkynnet. Kuutioi liha. Ruskista lihakuutiot voissa tai ihrassa. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Lisää paprikapalat, purjo- ja valkosipulisilput, liemikuutio ja viini.

Ripottele rosmariini päälle, peitä pata kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 2 tuntia. Lisää viiniä tarvittaessa.

Tarjoaunkarilainen lihahöystö paistettujen, paprikajauheella maustettujen perunaviipaleiden kanssa.

•Voit kypsentää Pörkölt-ruoan myös uunissa. Hauduta lihapataa 150 asteessa 2–3 tuntia.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä