Maku

Unkarilainen Dobos torta

1 h 10 min
0
0

Unkarilainen Dobos torta

Teksti Saara Törmä
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

Pohja

  • 6 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 75 gvoita
  • 1 tlleivinjauhetta

Suklaakreemi

  • 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 100 gtummaa suklaata
  • 200 gvoita
  • 1 tlvaniljasokeria

Pinnalle

  • 1 1/2 dlsokeria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Valmista kakkupohjat. Jos käytössäsi on kertakäyttöisiä alumiinipaistosvuokia, käytä niitä. Voitele ja jauhota 6 vuokaa. Voit myös paistaa pohjat pellillä leivinpaperin päällä.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Lisää munavaahtoon vuorotellen voita sekä jauhoja, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Levitä taikina paistosvuokiin tai leivinpapereille kuudeksi ohueksi, samankokoiseksi pyöryläksi. Pyörylöiden tulisi olla halkaisijaltaan noin 22 cm. Paista pohjia 10-15 minuuttia.

Tee suklaakreemi . Mittaa kattilaan maito, sokeri ja paloiteltu suklaa. Kuumenna samalla sekoittaen. Kun seos on tasaista, nosta kattila sivuun jäähtymään. Vatkaa jäähtyneen suklaaseoksen joukkoon voi sekä vanilija sokeri.

Paloittele kakkupohjista kaunein noin kahdeksaan sektoriin. Sulata kattilassa 1 ½ dl sokeria ja kuorruta sillä leikatut kakkupalat. Voit levittää sokerikuorrutusta veitsellä. Toimi nopeasti, sillä sokeri jähmettyy äkkiä.

Kokoa kakku levittämällä täysin jäähtyneiden pohjien väliin suklaakreemiä. Voit halutessasi kostuttaa kakkupohjat vanilijasokerilla maustetulla maidolla. Asettele kuorrutetut palat viimeisen kreemi kerroksen päälle ja pane kakku jääkaappiin jähmettymään. Tarjoa dobos tortan lisänä kermavaahtoa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä