
Reseptin ainekset (12 kpl)
- 2 1/2 dlrasvatonta maitoa
- 25 ghiivaa
- 1 dlsokeria
- 1 tlkardemummaa
- 1/2 tlsuolaa
- 7 dlvehnäjauhoja
- 50 gmargariinia (rasvaa 60 %)
Täyte
- 75 gmargariinia (rasvaa 60 %)
- 2 dltomusokeria
- 1 kplmunaa
- 1/2 dlunikonsiemeniä
Voiteluun
- 1 kplmunaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita vajaa puolet vehnäjauhoista joukkoon ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon laidoista irtoava taikina. Peitä ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Vatkaa täytteeseen tuleva pehmeä rasva, tomusokeri ja muna vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita unikonsiemenet joukkoon.
Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja kauli se suorakaiteen muotoiseksi, noin puolen sentin levyksi. Levitä täyte levylle, rullaa ja nipistele saumakohta tiiviisti kiinni.
Paloittele käärö ja nosta kiekot leikkauspinta ylöspäin leivinpaperin päälle uunipellille tai muffinivuokiin. Peitä leivinliinalla ja anna kohota. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Voitele unikkopullat ennen paistamista munalla. Paista noin 15 minuuttia.