Maku

Unikkokakku (Mohnkuchen)

45 min
0
1

Unikkokakku (Mohnkuchen)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 4 kplmunaa
  • 100 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 150 gunikonsiemeniä
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklperunajauhoja
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 1 rklrommia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Vuoraa leivinpaperilla ja voitele Ø noin 24 sentin irtopohjavuoka. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Lisää vehnä- ja tärkkelysjauhot, kuoriraasteet sekä rommi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita.

Paista unikkokakkua noin 20 minuuttia, kunnes sen keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna unikkokakun jäähtyä vuoassaan.

Siivilöi unikkokakulle tomusokeria.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä