Maku

Unikko-limettikeksit

1 h 50 min
4.5
0

Unikko-limettikeksit

Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

Taikina

  • 200 gvoita (kylmää, kuutioituna)
  • 4 dlvehnäjauhoja (karkeita)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 rklunikonsiemeniä
  • 2 kpllimettiä (kuoret raastettuna)
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 kplmunaa

Reunalle

  • 1 dlruokosokeria

Koristeluun

  • 100 gvalkosuklaata

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Nypi kulhossa kaikki taikina-ainekset munaa lukuunottamatta.

Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Muotoile taikina kahdeksi tangoksi (Ø n. 3 cm) sokeroidulla alustalla niin, että sokeri tarttuu tasaisesti taikinan pintaan.

Kääri taikinatangot leivinpaperiin ja siirrä jääkaappiin tunniksi tai yön yli.

Leikkaa taikinasta 1/2 cm:n paksuisia viipaleita ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista unikko-limettikeksejä 175-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Paloittele valkosuklaa tukevaan pakastepussiin. Kuumenna vettä kattilassa. Sulata valkosuklaa varovasti pitämällä pussia hetki vedessä. Älä anna pussin koskettaa kattilan pohjaa, jotta pussi ei sula.

Leikkaa pussin nurkkaan pieni reikä, ja pursota valkosuklaa raidoiksi jäähtyneiden unikko-limettikeksien päälle. Anna suklaan jähmettyä.

Säilytä unikko-limettikeksit ilmatiiviissä rasiassa, jotta ne pysyvät rapeina.

  • Siniharmaat unikonsiemenet ovat suosittuja leivonnassa Keski-Euroopassa. Ne antavat rapean suutuntuman ja mukavan ulkonäön.
MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä