0(0)
Unelmatorttu sitruuna-passiontäytteellä
40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min
Unelmatorttu on yksi rakastetuimpia leivonnaisia. Sen ainekset löytyvät useimmiten kotoa. Täytteillä tätä makeuden rullaa saa muunneltua lähes rajattomasti. Tässä versiossa kuohkea unelmatorttu sisältää sekä täyteläistä voikreemiä, kirpeän makeaa sitruunatahnaa että trooppista passionhedelmää.
19.1.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 palaa
Torttupohja
5munaa
1 ¾ dlhienoa sokeria (Siro)
2 tlvaniljasokeria
1 dlvehnäjauhoja
¾ dltummaa kaakaojauhetta
¾ dlmaissitärkkelystä (Maizena)
1 ½ tlleivinjauhetta
Täyte
100 gvoita (pehmeää)
1 ¾ dltomusokeria
1 tlvaniljasokeria
½ tljauhettua kardemummaa
1keltuainen
1 ½ dlsitruunatahnaa (lemon curd)
2–3passionhedelmää
Lisäksi
hienoa sokeria (Siro)
tomusokeria
passionhedelmää

Kuumenna uuni 225–230 asteeseen.

Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, maissitärkkelys ja leivinjauhe.

Sekoita teräskulhossa munat, sokeri ja vaniljasokeri. Nosta teräskulho lähes kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle. Vatkaa muna-sokerivaahto vispilällä vesihauteessa noin 40-asteiseksi. Lämpötila on sopiva, kun sormin testattaessa sokerikiteet eivät tunnu enää muna-sokeriseoksessa.

Nosta muna-sokerivaahto pois vesihauteesta. Jatka vatkaamista sähkövatkaimella ja täydellä teholla vielä noin 10 minuuttia tai kunnes vaahto on todella kuohkeaa ja ilmavaa.

Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon muovilastalla nostellen. Älä sekoita liian voimakkaasti, jotta taikina ei menetä kuohkeuttaan.

Kaada taikina leivinpaperille, uunipellille.

Paista torttupohja kypsäksi ja kauniin väriseksi uunin keskitasolla, 8–10 minuuttia. Torttupohja on kypsä, kun tikulla levyn keskeltä testattaessa tikkuun ei tartu enää taikinaa.

Ripottele puhtaalle keittiöpyyhkeelle sokeria. Kumoa vastapaistettu torttulevy pyyhkeelle, leivinpaperi ylöspäin. Irrota leivinpaperi varovasti mutta jätä irrotettu paperi torttupohjalle. Nosta leivinpaperin päälle toinen leivinliina. Kääri torttupohja löyhälle rullalle.

Valmista sillä välin täyte. Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella pehmeä voi, tomu- ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kardemumma. Lisää keltuainen edelleen vatkaten.

Rullaa torttulevy varovasti auki. Levitä sille ensin voi-sokeriseosta ja sitten sitruunatahnaa. Lisää täytteen päälle passionhedelmät siemenet.

Kääri torttu napakalle rullalle. Kiedo se leivinpaperiin ja halutessasi vielä alumiinifolioon. Nosta jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Koristele valmis unelmatorttu tomusokerilla ja halutessasi passionhedelmän siemenillä.

Unelmatorttu sopii hyvin pakastettavaksi. Voit valmistaa unelmatortusta myös leivoksia. Leikkaa rulla viipaleiksi ja lisää niiden päälle joko lusikalla tai pursottamalla kerma-rahkaseosta ja hedelmiä, marjoja tai esimerkiksi rouhittua suklaata.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.