Kuumenna uuni 225–230 asteeseen.
Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, maissitärkkelys ja leivinjauhe.
Sekoita teräskulhossa munat, sokeri ja vaniljasokeri. Nosta teräskulho lähes kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle. Vatkaa muna-sokerivaahto vispilällä vesihauteessa noin 40-asteiseksi. Lämpötila on sopiva, kun sormin testattaessa sokerikiteet eivät tunnu enää muna-sokeriseoksessa.
Nosta muna-sokerivaahto pois vesihauteesta. Jatka vatkaamista sähkövatkaimella ja täydellä teholla vielä noin 10 minuuttia tai kunnes vaahto on todella kuohkeaa ja ilmavaa.
Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon muovilastalla nostellen. Älä sekoita liian voimakkaasti, jotta taikina ei menetä kuohkeuttaan.
Kaada taikina leivinpaperille, uunipellille.
Paista torttupohja kypsäksi ja kauniin väriseksi uunin keskitasolla, 8–10 minuuttia. Torttupohja on kypsä, kun tikulla levyn keskeltä testattaessa tikkuun ei tartu enää taikinaa.
Ripottele puhtaalle keittiöpyyhkeelle sokeria. Kumoa vastapaistettu torttulevy pyyhkeelle, leivinpaperi ylöspäin. Irrota leivinpaperi varovasti mutta jätä irrotettu paperi torttupohjalle. Nosta leivinpaperin päälle toinen leivinliina. Kääri torttupohja löyhälle rullalle.
Valmista sillä välin täyte. Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella pehmeä voi, tomu- ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kardemumma. Lisää keltuainen edelleen vatkaten.
Rullaa torttulevy varovasti auki. Levitä sille ensin voi-sokeriseosta ja sitten sitruunatahnaa. Lisää täytteen päälle passionhedelmät siemenet.
Kääri torttu napakalle rullalle. Kiedo se leivinpaperiin ja halutessasi vielä alumiinifolioon. Nosta jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Koristele valmis unelmatorttu tomusokerilla ja halutessasi passionhedelmän siemenillä.