Maku

Tzatziki-Coleslaw

35 min
5
1

Tzatziki-Coleslaw

Varhaiskaalin ja tzatzikin yhdistämällä syntyi taivaallinen coleslaw.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 700 gvarhaiskaalia
  • 2-3 kplkevätsipulia

Tzatziki

  • 250 gkreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
  • 300 gkurkkua
  • 1 ½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 kplvalkosipulin kynsi
  • 2 rklsitruuna mehua
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Poista varhaiskaalista huonot uloimmat lehdet. Poista varhaiskaalista kanta. Leikkaa varhaiskaali veitsellä mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele varhaiskaali lävikössä ja valuta hyvin.

Leikkaa kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi veitsellä.

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja laita raaste tiheään siivilään. Purista kurkkuraasteesta ylimääräinen neste huolellisesti pois.

Hienonna tilli ja valkosipulin kynti.

Mittaa kulhoon tsatsikin ainekset: jogurtti, raastettu kurkku, tilli, valkosipuli, sitruunamehu, punaviinietikka, suola ja mustapippuri. Sekoita hyvin.

Sekoita varhaiskaali suikaleet ja kevätsipulit hyvin keskenään. Lisää joukkoon tsatsiki ja sekoita vielä hyvin. Peitä salaattikulho kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 15 minuutiksi.

Tarjoile esimerkiksi grillatun broilerin lisukkeena.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä