Kotivinkki

Tyrnisuklaa

1.5
0

Tyrnisuklaa

Teksti Elina Vikman
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 400 gtummaa suklaata
  • 185 gtyrnimarjoja
  • 2 rklsokeria
  • 50 ghunajaa
  • 50 gvoita
  • tyrnimarjoja tarjoiluun

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sulata suklaa muoviastiassa mikroaaltouunissa.

2. Paseeraa tyrnimarjat lävikön läpi. Sekoita sokeri marjoihin. Lämmitä marjasose kattilassa hieman kättä lämpimämmäksi.

3. Lisää noin kolmasosa tyrnisoseesta sulatettuun suklaaseen ja sekoita voimakkaasti. Lisää loput tyrnisoseesta ja sekoita.

4. Lisää hunaja tyrni-suklaaseokseen. Anna massan jäähtyä, kunnes sen lämpötila on noin 30 astetta.

5. Kuutioi voi ja lisää se suklaaseen. Sekoita tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella.

6. Kaada suklaa pursotinpussiin ja jätä se huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi.

7. Pursota suklaa pieniin vuokiin ja laita ne jääkaappiin kovettumaan. Tarjoile tyrnisuklaa hieman pehmenneenä tyrnimarjojen kanssa.
 

Vinkki!

Tummasta suklaasta ja tyrninmarjoista syntyy syntisen ihana, mutta terveellinen herkku.

MITÄ PIDIT?
1.5
Katso myös nämä