Maku

Tyrni-vadelmatartaletit

3 h 1 min
0
0

Tyrni-vadelmatartaletit

Muutaman suupalan kokoiset tyrni-vadelmatartaletit ovat huikea yhdistelmä mureaa pähkinäpohjaa ja upottavan kuohkeaa tyrnimoussea. Viimeistele leivokset vadelmilla. Tästä ei enää tartaletti voi kauniimmaksi ja herkullisemmaksi muuttua. Kuva: Laura Riihelä
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

Pohjat

  • 150 gvoita (kylmää)
  • 150 ghasselpähkinäjauhetta (noin 4 dl)
  • 2 1/2 dltomusokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 1/2 - 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 kplmunaa

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/2 dltyrnihilloa
  • 3 kplliivatelehteä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 dltomusokeria

Koristeeksi

  • vadelmia (suomalaisia)
  • hyytelösokeria
  • kakunkoristeita (esim. syötävää koristekultaa)

Tee näin

3 h 1 min
{
AKTIIVINEN1 min
PASSIIVINEN3 h

Nypi käsin kulhossa kuutioitu voi, hasselpähkinäjauhe, tomusokeri, suola, vaniljasokeri ja vehnäjauhot.

Lisää munat ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.

Painele taikina pienten voideltujen tartalettivuokien pohjalle ja reunoille. Jos käytät pinnoitettuja tai silikonisia vuokia, voitelua ei tarvita.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10-12 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

Irrota pohjat hieman jäähtyneinä vuoistaan. Anna jäähtyä ritilällä.

Vatkaa täytettä varten kerma kulhossa sähkövatkaimella vaahdoksi.

Notkista tuorejuusto lusikalla toisessa kulhossa ja sekoita siihen tyrnihillo. Yhdistä kermavaahto tuorejuusto-tyrniseokseen.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja liuota sitruunamehuun kuivaksi puristellut liivatelehdet. Ota kattila pois levyltä ja anna liivateseoksen hieman jäähtyä.

Sekoita liivateseos kerma-tuorejuustotäytteeseen ohuena nauhana, lastalla sekoittaen. Lisää lopuksi tomusokeri ja sekoita hyvin. Nosta täyte peitettynä jääkaappiin tunniksi hyytymään.

Annostele valmis täyte leivospohjille. Sommittele täytteen päälle kokonaisia vadelmia.

Valmista hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Valele kiillettä vadelmille ja anna hyytyä hetki. Viimeistele halutessasi kakunkoristeilla tai syötävällä koristekullalla.

Tarjoa mahdollisimman pian täyttämisen jälkeen, jotta pohjat eivät pehmene. Säilytä leivonnaiset viileässä.

Vinkki!

Voit valmistaa tartalettipohjat pari päivää aikaisemmin ja säilyttää ne tiiviissä rasiassa. Pohjat sopivat myös pakastettaviksi. Käytä näihin leivonnaisiin joko tuoreita tai pakastettuja suomalaisia vadelmia, sillä ulkomaalaiset pakastemarjat pitäisi aina kuumentaa ennen käyttöä.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä