Maku

Tyrni-lakritsamarengit

1 h 45 min
5
0

Tyrni-lakritsamarengit

Tyrni ja lakritsa ovat epätyypillinen mutta sitäkin koukuttavampi makuyhtälö. Kirpeän hapokas marja ja intensiivinen lakritsi antavat makeille minimarengeille luonnetta. Nämä marengit voit valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Ne toimivat myös kerrosjälkiruoissa tai kakkujen koristeena. Kuva: Satu Nyström
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 3 kplkananmunan valkuainen (huoneenlämpöistä)
  • 1 1/2 dlhienoa sokeria (Siro)
  • 2 tltyrnijauhetta (esim. Biokia)
  • 2 tllakritsijauhetta (esim. Urtekram)

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset sähkövatkaimella kulhossa kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri vähän kerrallaan ja edelleen vatkaten. Vatkaa muutama minuutti, kunnes marenkivaahto on jämäkkää ja kiiltävää.

Lisää marenkimassaan tyrni- ja lakritsijauhe. Vatkaa marenkimassa tasaiseksi.

Pursota marenkimassasta pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille. Voit myös muotoilla marenkimassasta pieniä kekoja kahdella lusikalla.

Kuivata marenkeja kiertoilmauunissa 100 asteessa noin tunti tai kunnes marengit irtoavat leivinpaperista ja tuntuvat keveiltä. 

Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua vielä hetki uunin jälkilämmössä.

Vinkki!

Säilytä marengit kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä