Maku

Tuulihattuset juusto-kinkkutäytteellä

1 h 25 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
40 min
4.3
0
Julkaistu: 5.7.2007


Ainekset (30 kpl)

Taikina

  • 2 dlvettä
  • 75 gvoita
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 kplmunaa

Täyte

  • 250 gmaitorahkaa
  • 150 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (muruna)
  • 100 gsaunapalvikinkkua (hienonnettuna)
  • 1 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa
Tulosta

Aloita tuulihattujen valmistus kiehauttamalla vesi ja voi kattilassa. Lisää kaikki jauhot kerralla kattilaan ja vatkaa puuhaarukalla voimakkaasti, kunnes sileä ja kiiltävä seos irtoaa kattilan reunoista.

Anna taikinan hieman jäähtyä. Lisää sitten munat yksitellen sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten.

Pursota tai lusikoi taikinasta leivinpaperoidulle pellille pieniä, Ø noin 2 sentin nokareita. Paista 225 asteessa noin 18 minuuttia, kunnes tuulihatut ovat kauniisti ruskistuneet. Älä avaa uuninluukkua tuulihattujen kohotessa eli ensimmäisen vartin aikana.

Valmista juusto-kinkkutäyte yhdistämällä ainekset keskenään. Anna täytteen tekeytyä jääkaapissa tunnin verran. Halkaise jäähtyneet tuulihatut ja täytä.

•Voit pakastaa täyttämättömät tuulihatut. Jos täytettä jää, käytä sitä leivänpäällysteenä.

Kommentoi »