Maku

Turkkilainen papupata

1 h 15 min
0
0

Turkkilainen papupata

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Minna Talka
Kuvat Minna Talka
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gvihreitä papuja
  • 2 kplsipulia
  • 3/4 dloliiviöljyä
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 6 rklpersiljaa (silputtuna)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Puhdista tuoreet pavut ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit.

Kuumenna öljy kattilassa, kuullota siinä ensin sipulisilppu, lisää sitten pavut ja tomaattimurska. Kaada päälle vettä sen verran, että pavut peittyvät.

Mausta seos suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

Hauduta papupataa miedolla lämmöllä ainakin tunti.

Ripottele päälle persiljasilppu, maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.

•Papupata maistuu myös leivän päällä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä