Turkinpippurinen lampaanviulu

5 h 20 min
5
1

Turkinpippurinen lampaanviulu

Teksti Midi Vuorela
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 kpllampaanpaistia
  • 1 1/2 dlgrillauskastiketta
  • 1 1/2 dlpunaviiniä
  • 3/4 dlsoijakastiketta
  • 1/2 dlketsuppia
  • 8 kplsalmiakkimakeisia (turkinpippuri, rouhittuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 1 kplporkkanaa (ohueksi suikaloituna)

Tee näin

5 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN5 h

Sekoita aineet ja kaada seos ehjään, isoon muovipussiin. Työnnä lampaanviulu perässä ja sulje pussi. Kääntele pussia niin, että lampaanviulu peittyy marinadiin hyvin. Anna maustua 2–3 päivää jääkaapissa. Kääntele lampaanviulupussia muistaessasi.

Pyyhi marinadi lampaanviulusta. Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Ruskista lampaanviulun pinta uunissa 225 asteessa ja alenna uunin lämpö 150 asteeseen. Jatka paistamista, kunnes mittari näyttää 70–75 astetta.
Turkinpippurinen lampaanviulu on yllättävä makuyhdistelmä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä