Kotivinkki

Tuplasuklaaruudut

1 h 10 min
4.3
0

Tuplasuklaaruudut

Mahtavat suklaaruudut tyydyttävät suklaanhimon. Suklaan lisäksi tähän herkkuun tulee vaahtokarkkeja, kolakarkkeja ja suolapähkinöitä.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

Pohja

  • 175 gvoita
  • 3 dlsokeria
  • 3kananmunaa
  • 1 ½ dlkaakaojauhetta
  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • ½ dlsiirappia

Suklaakuorrute

  • 2 dlkuohu- tai vispikermaa
  • ½ dlsiirappia
  • 200 gtummaa suklaata

Pinnalle

  • 10–15isoa vaahtokarkkia
  • 10–15kolakarkkia (Dumleja tai kolairtokarkkeja)
  • 1 dlsuolapähkinöitä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

1. Vaahdota paloiteltu, huoneenlämpöinen  voi ja sokeri vaaleaksi seokseksi. Lisää kananmunat koko ajan vatkaten.

2. Yhdistä kaakaojauhot, vehnäjauhot ja suola. Lisää siirappi ja jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Vuoraa noin 20 x 30 cm:n lasagnevuoka leivinpaperilla. Tasoita taikina vuokaan.

4. Paista ruutuja 175-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. Pohja saa jäädä sisältä hieman kosteaksi.

5. Valmista kuorrute. Kiehauta kerma ja siirappi kattilassa. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sulata joukkoon paloiteltu suklaa.

6. Kaada suklaakuorrute paistetun levyn päälle. Paloittele vaahtokarkit neljään osaan ja kolakarkit puoliksi. Ripottele täytteet lämpimän kuorrutteen päälle.

7. Jätä levy jäähtymään jääkaappiin. Leikkaa jääkaapissa jähmettyneestä levystä ruutuja. Suklaaruudut säilyy hyvänä 2–3 päivää. Säilytä suklaaruutuja mahdollisuuksien mukaan suljetussa rasiassa jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä