Tuplasuklaa Tiikerikakku

1 h 30 min
0
0

Tuplasuklaa Tiikerikakku

Tiikerikakun voi valmistaa kaakaon sijaan myös suklaalla.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 annosta)

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 3 kplkananmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlkuohukermaa
  • 100 gtummaa suklaata
  • 100 gvalkosuklaata
  • 2 tlraastettua appelsiinin kuorta (luomu)
  • 2 rklappelsiinin mehua
  • 2 tlraastettua sitruunan kuorta (luomu)
  • 2 rklsitruunan mehua

Vuoan jauhottamiseen

  • voita
  • korppujauhoja

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Kuutioi huoneenlämpöinen voi ja laita leivontakulhoon. Mittaa kulhoon sokeri ja vatkaa vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri hyvin keskenään. Siivilöi taikinaan samalla varovaisesti sekoittaen. Loppuvaiheessa lisää jauhoseosta ja kermaa vuorotellen samalla sekoittaen.

Jaa taikina kahteen osaan eri kulhoihin. Sulata valkosuklaa. Sekoita sitruunamehu, raastettu sitruunankuori ja valkosuklaa toisen taikinan joukkoon. Sulata tumma suklaa. Sekoita appelsiinimehu, appelsiinin raastettukuori ja tummasuklaa toisen taikinan joukkoon.

Voitele kakkuvuoka ja jauhota koppujauhoilla. Lusikoi vuorotellen taikinoita kakkuvuokaan ja lopuksi sekoita taikinoita hiukan haarukalla sekaisin kakkuvuoassa. Paista kakkua 175 asteessa alimmalla tasolla 50-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla, tikkuun ei jää taikinaa kun kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Vinkki!

Tiikerikakku maistuu lämpimänä herkulliselta vaniljajäätelön kera.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä