5(6)
Tuplasuklaa-fudgecookiet
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Täydellisten jenkkityylisten cookieiden salaisuus on runsas fariinisokeri, huima määrä suklaahippuja ja tarpeeksi lyhyt paistoaika.
10.1.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
25 kpl
115 gvoita
170 gvehnäjauhoja (reilu 2,5 dl)
1/2 tlruokasoodaa
80 gfariinisokeria (vajaa desi)
75 gsokeria (vajaa desi)
1/4 tlleivinjauhetta
1 kplmunaa
1 tlvaniljauutetta (valinnainen)
100 gmaitosuklaata
100 gtummaa suklaata
100 gfudgepaloja (esim. Dr. Oetker)

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön, samoin kananmuna.

Vatkaa pehmeä voi sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, muutaman minuutin ajan (vaahdon tulee olla vaaleaa). Lisää muna ja vatkaa huolellisesti joukkoon. Lisää vaniljauute halutessasi.

Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Vatkaa kuivat aineet vaahdon joukkoon juuri ja juuri sekaisin. Lisää suklaahiput ja fudge, kääntele lastan avulla pohjia myöten sekaisin.

Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokosia könttejä, asettele ne leivinpaperille muutaman sentin välein. Laita jääkaappiin viilenemään hetkeksi.

Laita sillä välin uuni lämpenemään 190 asteeseen.

Paista keksejä n. 10 minuutin ajan uunin keskitasolla tai kunnes ne ovat kohonneita ja saaneet väriä reunoille. Laita jäähtymään ritilälle.

Tarjoile maidon kanssa, säilytä ilmatiiviisti huoneenlämmössä.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo