Maku

Tuplasuklaa-fudgecookiet

30 min
0
2

Tuplasuklaa-fudgecookiet

Täydellisten jenkkityylisten cookieiden salaisuus on runsas fariinisokeri, huima määrä suklaahippuja ja tarpeeksi lyhyt paistoaika.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 115 gvoita
  • 170 gvehnäjauhoja (reilu 2,5 dl)
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 80 gfariinisokeria (vajaa desi)
  • 75 gsokeria (vajaa desi)
  • 1/4 tlleivinjauhetta
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlvaniljauutetta (valinnainen)
  • 100 gmaitosuklaata
  • 100 gtummaa suklaata
  • 100 gfudgepaloja (esim. Dr. Oetker)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön, samoin kananmuna.

Vatkaa pehmeä voi sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, muutaman minuutin ajan (vaahdon tulee olla vaaleaa). Lisää muna ja vatkaa huolellisesti joukkoon. Lisää vaniljauute halutessasi.

Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Vatkaa kuivat aineet vaahdon joukkoon juuri ja juuri sekaisin. Lisää suklaahiput ja fudge, kääntele lastan avulla pohjia myöten sekaisin.

Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokosia könttejä, asettele ne leivinpaperille muutaman sentin välein. Laita jääkaappiin viilenemään hetkeksi.

Laita sillä välin uuni lämpenemään 190 asteeseen.

Paista keksejä n. 10 minuutin ajan uunin keskitasolla tai kunnes ne ovat kohonneita ja saaneet väriä reunoille. Laita jäähtymään ritilälle.

Tarjoile maidon kanssa, säilytä ilmatiiviisti huoneenlämmössä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä