Tuparileipä

2 h 10 min
4
0

Tuparileipä

MU
LA
0
4
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 3 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 rklsiirappia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlfenkolinsiemeniä (jauhettuna)
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 7 dlhiivaleipäjauhoja

Täyte

  • 1/2 dltapenadea
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raasteena)
  • 2 rkltuoretta rosmariinia

Voiteluun

  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsormisuolaa

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 40 min

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää siirappi, suola, fenkoli ja öljy. Alusta taikinaan jauhot. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin puoli tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja kauli levyksi (40 × 30cm). Sivele levylle oliivitahnaa. Ripottele päälle juustoraaste ja rosmariininneulaset. Kääri taikina rullalle pitkältä sivulta ja nipistele sauma tiukasti kiinni. Nosta rulla pellille leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin.

Vedä terävällä veitsellä tuparileipään pituussuunnassa muutama viilto niin, että täytteitä tulee näkyviin. Peitä leipä leivinliinalla ja kohota lämpimässä 30 minuuttia.

Voitele tuparileipä kevyesti öljyllä ja ripottele päälle suolakiteitä sekä rosmariininneulasia. Paista tuparileipää uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä