Tupaantuliaisten pestoleipä

1 h 35 min
4.3
0

Tupaantuliaisten pestoleipä

MU
0
4.3
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Chikako Harada
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 25 ghiivaa
  • 2 1/2 dlvettä
  • 2 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 7 dlhiivaleipäjauhoja

Väliin

  • 1/2 dlpestoa

Voiteluun

  • 2 rklrasvatonta maitoa

Päälle

  • 1/2 rklseesaminsiemeniä

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita joukkoon sokeri tai hunaja, suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikassa.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinalustalla ja kauli suorakulmaiseksi levyksi. Levitä pesto levylle ja kääri levy rullaksi.

Nosta rulla voideltuun, noin 35 × 10 sentin kokoiseen leipävuokaan, peitä liinalla ja anna kohota noin 15 minuuttia. Voitele leipä maidolla tai vedellä ja ripottele seesaminsiemeniä päälle.

Nosta leipävuoka uunin alimmalle ritilätasolle ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pestoleivän pinta on kauniisti ruskistunut.

Anna pestoleivän jäähtyä. Pakkaa pestoleipä vuokineen esim. kinkunpaistopussiin tai sellofaaniin. Sulje paketti kauniilla nauhalla ja sido mukaan pieni suolapussukka sekä onnittelukortti. Anna tupaantuliaislahjana.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä