Maku

Tuoksuva kesäkurpitsapata

35 min
GL
KA
MU
3
1


 

Tulosta
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon

Ainekset (4 annosta)

  • 2 rklruokaöljyä
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 rklkanelia
  • 70 gtomaattipyreetä
  • 2 kplsipulia (lohkottuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 2 kplkesäkurpitsaa (lohkottuna)
  • 2 rklkasvisfondia
  • 2 dlruokakermaa

Päälle

  • 1/2 dlauringonkukansiemeniä

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Valitse valmistusastiaksi korkeareunainen paistokasari.

Herättele kardemumman ja kanelin aromit kuumassa öljyssä mutta varo, etteivät mausteet pääse palamaan. Sekoita joukkoon tomaattipyree, sipulit, valkosipulit ja kesäkurpitsat. Anna kasvisten kypsyä pannulla välillä sekoitellen noin 15 minuuttia.

Lisää joukkoon kasvisfondi ja ruokakerma tai -jogurtti. Kuumenna kasvispata uudelleen ja anna kiehua hiljalleen vielä noin 5 minuuttia.

Ripottele tuoksuvan kesäkurpitsapadan päälle auringonkukansiemeniä. Kasvispadan lisäkkeeksi sopii nopeasti kypsyvä couscous tai riisi.

•Mukavaa makua auringonkukansiemeniin saat, kun paahdat ne kuivalla pannulla vaaleanruskeiksi.

MITÄ PIDIT?
3