Maku

Tummat olutrieskat

35 min
MU
KA
0
0


 

Tulosta
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (16 kpl)

  • 5 dlkotikaljaa (tai tummaa olutta)
  • 100 gperunasosejauhetta
  • 50 gvoita (sulatettuna)
  • 2 rklsiirappia
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN30 min

Sekoita perunasosejauhe kylmään olueen. Anna turvota 5–10 minuuttia. Lisää loput aineet ja sekoita taikina nopeasti sekaisin. Vehnäjauhojen määrä riippuu käytetystä perunasosejauheesta. Taikina saa olla löysää. Jaa taikina 16 kokkareeksi. Taputtele kokkareet leivinpaperin päällä jauhoja apuna käyttäen noin 1/2 cm:n paksuisiksi pyöreiksi rieskoiksi. Pistele tummat olutrieskat haarukalla. Paista olutrieskoja leivinpaperin päällä pellillä 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0