Kotivinkki

Tumma chilisuklaa ja kaksi vaaleaa kaveria

4
1

Tumma chilisuklaa ja kaksi vaaleaa kaveria

Näissä ohjeissa suklaata ei tehdä alusta asti itse, vaan se maustetaan ihanasti ja muotoillaan kauniisti. Suklaasta saa upeita lahjoja. Olisiko lahjansaajan lempimaku chilisuklaa, mansikkasuklaa vai salmiakkisuklaa? Kaiken kruunaa kaunis paketti.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset

Chilisuklaa

  • 200 gtummaa suklaata
  • 3 rklsokeroituja appelsiininkuoripaloja (esim. Dr Oetker)
  • 1pieni kuivattu chili

Valkoinen mansikkasuklaa

  • 200 gvalkosuklaata
  • 1 dlpakastekuivattuja mansikoita tai kuivattuja karpaloita
  • 5–6suurta vaahtokarkkia

Vaalea salmiakkisuklaa

  • 200 gmaitosuklaata
  • 1 rklurkinpippurijauhetta
  • 10–20pientä salmiakkimakeista
  • 4–5cashewpähkinää

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Chilisuklaa

1. Paloittele tumma suklaa pienen teräskattilan tai -kulhon pohjalle. Kiehauta hieman suuremmassa kattilassa vettä ja nosta suklaa-astia kattilan päälle niin, että vesi ei enää kiehu eikä mielellään osu suklaa-astian pohjaan. Näin varmistat, että suklaa sulaa paakkuuntumatta sopivalla lämmöllä. Sekoita sulavaa suklaata välillä. Nosta vesihaude liedelle, jos vesi jäähtyy liikaa.

2. Mausta suklaasula halutessasi muutamalla tipalla rommiaromia. Kaada suklaasula leivinpaperin päälle ja levitä hieman, jotta saat noin puoli senttimetriä paksun levyn.

3. Ripottele pehmeän suklaan pinnalle appelsiininkuoripaloja. Murskaa pieni kuivattu chili ja levitä se tasaisesti suklaalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

4. Leikkaa chilisuklaalevy 4–6 osaan ja paketoi suklaat esimerkiksi paistopusseista leikattuihin paloihin. Säilytä chilisuklaa jääkaapissa.

Valkoinen mansikkasuklaa 

15 min + jähmettyminen 2–3 t / suklaa

1. Paloittele valkosuklaa pienen teräskattilan tai -kulhon pohjalle. Kiehauta hieman suuremmassa kattilassa vettä ja nosta suklaa-astia kattilan päälle niin, että vesi ei enää kiehu eikä mielellään osu suklaa-astian pohjaan. Näin varmistat, että suklaa sulaa paakkuuntumatta sopivalla lämmöllä. Sekoita sulavaa suklaata välillä. Nosta vesihaude liedelle, jos vesi jäähtyy liikaa.

2. Kaada suklaasula leivinpaperin päälle ja levitä hieman niin, että saat noin puoli senttimetriä paksun levyn.

3. Murskaa sulan suklaan pinnalle kuivattuja mansikoita tai karpaloita. Leikkaa vaahtokarkit neljään osaan ja painele palat pehmeään suklaalevyyn. Laita jääkaappiin jähmettymään.

4. Leikkaa suklaalevy 4–6 osaan ja paketoi palat sellofaaniin. Säilytä jääkaapissa.

Vaalea salmiakkisuklaa

1. Paloittele valkosuklaa pienen teräskattilan tai -kulhon pohjalle. Kiehauta hieman suuremmassa kattilassa vettä ja nosta suklaa-astia kattilan päälle niin, että vesi ei enää kiehu eikä mielellään osu suklaa-astian pohjaan. Näin varmistat, että suklaa sulaa paakkuuntumatta sopivalla lämmöllä. Sekoita sulavaa suklaata välillä. Nosta vesihaude liedelle, jos vesi jäähtyy liikaa.

2. Kaada suklaasula leivinpaperin päälle ja levitä hieman niin, että saat noin puoli senttimetriä paksun levyn.

3. Ripottele sulan suklaan pinnalle turkinpippurirouhetta ja salmiakkimakeisia. Rouhi pähkinöitä pienemmäksi ja ripottele suklaan pinnalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

4. Leikkaa suklaalevy 4–6 osaan ja paketoi palat sellofaaniin. Säilytä jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä