Maku

Tumma-arominen lihapata

1 h 45 min
4
0

Tumma-arominen lihapata

GL
LA
MA
MU
0
4
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 800 gnaudan ulkofileetä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 3 kplporkkanaa (paloiteltuna)
  • 2 kpllehtiselleriä (viipaloituna)
  • 2 kplsipulia (lohkottuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 3/4 dlbalsamiviinietikkaa
  • 3 1/2 dlpunaviiniä
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • 5 dllihalientä
  • 4 kplperunaa
  • 3 kplporkkanaa

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Kuivaa liha ja leikkaa se paloiksi. Mausta lihapalat suolalla ja pippurilla.
Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista lihapalat useassa erässä. Nosta valmiit palat uunipataan.
Leikkaa kasvikset reiluiksi paloiksi. Lisää ne pannulle ja ruskista niitä noin 10 minuuttia. Lisää ruskistamisen lopulla silputtu valkosipuli. Nosta kasvikset uunipataan.
Nosta pata liedelle ja lisää joukkoon tomaattipyree, etikka ja viini. Kuumenna seosta samalla sekoittaen. Jatka kiehauttamista noin 10 minuuttia.
Lisää laakerinlehdet, timjaminoksat ja lihaliemi. Peitä pata kannella ja anna padan hautua hiljalleen noin 1–2 tuntia tai kunnes liha on täysin mureaa.
Kuori sillä välin perunat ja porkkanat. Leikkaa ne pienehköiksi paloiksi. Lisää ne pataan noin 30 minuuttia ennen ruoan valmistumista. Sekoita välillä.
Tarjoa lihapataa maukkaan ruisleivän kanssa.
•Lihapadan maku vain paranee, jos tarjoat sitä seuraavana päivänä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä