Maku

Tulitikkuliha

2 h
4
1

Tulitikkuliha

GL
MU
1
4
Teksti Riitta Alaluusua
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gnaudanpaistia (Tammisen Aito Rotukarjan Pihviliha)
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplpunasipulia
  • 2 kplomenaa (esim. granny Smith)
  • 1 dlbalsamiviinietikkaa
  • 1 dlpunaviiniä
  • 1 dlkivennäisvettä
  • 1 tlroseepippuria (kokonaisia)
  • 1 tlviherpippuria (kokonaisia)
  • 1 tlsuolaa

Paistamiseen

  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Ota naudanpaistiliha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.

Leikkaa liha tulitikun ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös sipulit ja kuoritut omenat.

Kuumenna pannulla voi ja öljy. Ruskista lihat pienissä erissä ja siirrä odottamaan.

Kuullota sipulit ja omenat rasvassa pannulla.

Nosta kaikki aineet pataan ja lisää viinietikka, viini, vesi, huhmaressa murskatut pippurit ja suola.

Anna kypsyä hiljaisella lämmöllä 30–40 minuuttia. Tarkista lopuksi maku.

*Tässä liharuoassa omena saostaa liemen. Jos haluat paksumpaa, niin voit suurustaa liemen ruskealla suurusteella.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä