Maku

Tuliset kanankoivet ja mangosalsa – paahda näitä kerralla kunnon satsi!

1 h 10 min
GL
LA
MA
MU
0
0

Mausteiset kanankoivet raikastuvat pirteän makealla mangosalsalla. Paista broilerit grillivastusten alla, niin saat niihin hyvän värin ja rapeuden.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (5 annosta)

  • 1,1 kgbroilerin koipireisiä (maustamaton)

Maustekastike

  • 2limetin mehu
  • 1chili silputtuna
  • 1 1/2 dlmakeaa chilikastiketta
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlruohosipulia
  • 1 rklhunajaa
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 3/4 tlvahvaa chilikastiketta (Tabasco)
  • 3/4 tlsuolaa

Mangosalsa

  • 1kypsä mango
  • 1limetin mehu
  • 1chili silputtuna
  • 1 dlruohosipulia (silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN50 min

Sekoita kaikki maustekastikkeen ainekset keskenään hyvin sekaisin.

Puolita isot broilerinkoivet tarvittaessa.

Voitele iso uunivuoka ja nosta koivet vuokaan. Sivele ne maustekastikkeella.

Paista koipia ensin 200-asteisen uunin grillivastuksella 20 minuuttia.

Käännä koivet, kaada päälle loppu kastike ja paista vielä tasalämmöllä 30–40 minuuttia.

Voit kokeilla kanan kypsyyttä hammastikulla. Paina tikku luuhun asti. Kana on kypsä, kun reiästä valuva neste on kirkasta.

Valmista salsa. Kuutioi mango ja sekoita joukkoon loput ainekset.

Tarjoa kanankoipien kanssa mangosalsaa.

Tee broilerinkoipia kerralla iso satsi ja nyhdä liha seuraavana päivänä tortillalettujen väliin.

MITÄ PIDIT?
0