Maku

Tuliset broilerinsiivet

13 h 5 min
5
0

Tuliset broilerinsiivet

GL
MA
MU
0
5
Hunaja + chili + siivet = täydellistä! Makean tuliset broilerinnuijat ja -siivet ovat koukuttavaa naposteltavaa kesägrillin äärellä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gbroilerin siipiä (maustamattomia siipiä ja nuijia)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Marinadi

  • 100 gchilikastiketta (1 dl, tulista, esim. Texas Pete hot sauce)
  • 1/2 dlhunajaa (juoksevaa)
  • 1/2 dlsiirappia
  • 1 rklvoita

Tee näin

13 h 5 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN12 h 40 min

Valmista tuliset broilerinsiivet näin:

Nosta lihat uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Yhdistä marinadin aineet isossa kulhossa. Säädä halutessasi tulisuutta muuttamalla chilikastikkeen ja hunajan määrää.

Nosta kuumat broilerit reikäkauhalla marinadiin. Kääntele, jotta marinadi sekoittuu kaikkiin lihoihin. Peitä kulho ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta jääkaappiin maustumaan 2–12 tunniksi. Kääntele lihoja muutaman kerran maustumisen aikana.

Ennen tarjoilua nosta lihat marinadista hetkeksi valumaan. Grillaa kohtalaisella lämmöllä muutama minuutti välillä käännellen.

Tarjoa siivet sinihomejuustokastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä