0(0)
Minttu-Maaritin tuhti tulipalokeitto – ota talteen lukijamme tulinen resepti
Gluteeniton
Munaton
1 h 5 min
Helposti muunneltavalla reseptillä valmistuu reilu satsi tulista ja täyttävää keittoa. Jos haluat pienemmän satsin, puolita ainesten määrät. "Valmistan keiton usein haudutuspadassa, jolloin se saa hautua siinä jopa neljä tuntia. Keitto on mielestäni parhaimmillaan seuraavana päivänä lämmitettynä", lukijamme Minttu-Maarit Mustanoja kertoo.
Julkaistu 18.9.2023
Maku
Reseptin ainekset
12 annosta
700 gmaustamattomia broilerinfileesuikaleita
2 rklrypsiöljyä
2 isoasipulia
2yksikyntistä valkosipulia
2punaista paprikaa
2 prk (à 330/190 g)cocktailkurkkuja
2 prk (à 340/190 g)hillosipuleita
2 tlk (à 380/230 g)kidneypapuja suolavedessä
2 tlk (à 380/230 g)valkoisia papuja suolavedessä
2–5tuoretta jalapenoa
2–5mietoa punaista chiliä
5 dlkuohukermaa
2 prk (à 70 g) tai 1 putkilo (140 g)tomaattisosetta
5 dlvettä
2 tl(lipstikka)suolaa
1 tlmustapippuria
Lisäksi
(lehtipersiljaa tai korianteria)

Tulipalokeitto – ohje:

  1. Paista fileesuikaleet öljyssä pannulla. Kumoa suikaleet isoon kattilaan.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Halkaise paprikat, poista kalvot ja siemenet. Leikkaa paprikat suupaloiksi. Leikkaa chilit renkaiksi, poista siemenet halutessasi.
  3. Valuta cocktailkurkut liemestä ja leikkaa ne paloiksi. Valuta myös hillosipulit. Valuta ja huuhtele pavut siivilässä juoksevan veden alla.
  4. Lisää kaikki keiton ainekset kattilaan. Keitä kannen alla noin 45 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Tarkista lopuksi keiton suolaisuus ja tulisuus. Viimeistele halutessasi yrteillä.

Vinkki!

Jos haluat miedomman maun, mausta keitto tuoreen chilin sijaan makealla chilikastikkeella.

Keitto todellisille chilin ystäville

"Rakastan ruoanlaittoa – se on minulle eräänlainen stressinpoistaja, kun saan keskittyä vain kokkaukseen. Teen mieluiten one pot -tyyppisiä ruokia. Lempiraaka-aineitani ovat kana, chili, itse tehty lipstikkasuola ja hyvälaatuinen pasta.

Parasta tulipalokeitossa on monipuolisten ja ehkä hieman yllättävien raaka-aineiden yhdistelmä. Rakastan keiton tulisuutta ja lisäänkin siihen tuoretta chiliä reilulla kädellä.

Broilerin tilalla olen käyttänyt myös naudanlihasuikaleita ja joskus lisään palan sinihomejuustoa."

Minttu-Maarit Mustanoja, Kuopio

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.