Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.10.2008

Tulinen tomaattikeitto
Ainekset (4 annosta)
- 1 kplsipulia
- 3 kplvalkosipulinkynttä
- 2 kpltuoretta chiliä
- 1/3 rklruokaöljyä
- 1/4 dltomaattipyreetä
- 500 gchilitomaattimurskaa
- 500 gtomaattimurskaa
- 2 dlvettä
- 1 tlsuolaa
- 1 tlsokeria
- 1 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
Hienonna sipuli ja valkosipulit. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna.
Kaada kattilan pohjalle öljy, kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä hetki. Lisää tomaattipyree ja sekoita. Kaada kattilaan tomaattimurskat ja anna keiton hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
Lisää tomaattikeittoon vesi ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta ja kiehauta. Koristele tulinen tomaattikeitto basilikasilpulla ja tarjoa leivän kera.
MITÄ PIDIT?
3.31