Maku

Tulinen jauheliha-pekonipiirakka

1 h 5 min
4
0

Tulinen jauheliha-pekonipiirakka

Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Antti Sepponen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Pohja

  • 5 dlvettä
  • 50 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlsämpyläjauhoja
  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 6 dllihalientä
  • 75 gruis-riisiseosta
  • 400 gnaudan paistijauhelihaa
  • 170 gpekonia
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 kplpunaista paprikaa (kuutioituna)
  • 1 rklketsuppia (tulinen)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton)
  • 25 gsalamia (suikaloituna)
  • 100 gjuustoa (raastettuna)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN30 min

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola, jauhot ja pehmeä margariini. Sekoita, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina liinalla ja anna sen kohota noin puoli tuntia.
Valmista sillä välin täyte. Keitä riisi-ruisseos kypsäksi lihaliemessä. Ruskista jauheliha paistokasarissa. Lisää pilkottu pekoni, hienonnetut sipulit ja paprikakuutiot. Anna niiden pehmetä muutama minuutti. Lisää mausteet ja hienonnetut salamiviipaleet ja anna seoksen tekeytyä noin 15 minuuttia. Jätä jäähtymään. Lisää täytteen joukkoon keitetty, valutettu riisi ja juustoraaste.
Ota reilu puolet taikinasta ja kauli tai taputtele taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Anna pohjan kohota liinan alla hetken aikaa.
Levitä pohjalle jäähtynyt täyte. Kauli loppu taikina ja tee siitä taikinapyörän avulla naruja, jotka kiinnität piirakan päälle ristikoksi. Voitele munalla piirakan reunat ja ristikko. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä