Maku

Tulinen äyriäiskeitto

20 min
3
0

Tulinen äyriäiskeitto

GL
LA
MA
MU
0
3
Teksti Saara Törmä, Matleena Lahti
Kuvat Johanna Kinnari
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1/4 kplpurjoa
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1/2 dlpitkäjyväistä riisiä (esim. basmati)
  • 2 tlpunaista currytahnaa
  • 5 dlkasvislientä
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 tlsokeria
  • 1 dlvihreitä papuja (pakaste)
  • 1 dlkatkarapuja (pakaste)
  • 75 gsimpukoita
  • 1 rkltuoretta korianteria (hienonnettuna)
  • 2 tllimettimehua

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Puhdista purjo ja leikkaa se tikuiksi. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä purjo, riisi ja currytahna. Lisää kasvisliemi tai vesi, soijakastike ja sokeri. Keitä 10 minuutin ajan.

Lisää keittoon pavut, katkaravut, valutetut simpukat, tuoreyrtti ja limettimehu. Mausta liemi sopivaksi suolalla ja mustapippurilla. Kiehauta keitto nopeasti, mutta älä keitä etteivät äyriäiset sitkisty.

Nauti tulinen äyriäiskeitto kuumana tuoreen leivän kera.

•Jos haluat miedomman makuisen äyriäiskeiton, käytä punaisen currytahnan sijasta vihreää thaityyppistä currytahnaa. Pakasta loput simpukat seuraavaa keitonvalmistuskertaa varten.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä