Maku

Tuhatlehtikakku (Baklava)

1 h 30 min
3.7
2

Tuhatlehtikakku (Baklava)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 palaa)

  • 450 gfilotaikinaa (pakaste)

Siirappi

  • 3 dlsokeria
  • 2 dlvettä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlneilikkaa
  • 1/2 dlhunajaa
  • 150 gvoita

Täyte

  • 5 dlmantelirouhetta
  • 1 1/2 tlkanelia

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Ota filotaikinapaketti huoneenlämpöön sulamaan pari tuntia ennen leipomista.

Tee siirappi. Sekoita kattilassa sokeri, vesi, sitruunamehu ja neilikka. Kuumenna seos ja anna sen poreilla hiljaa noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi hunaja ja nosta siirappi jäähtymään. Sulata voi. Voitele uunivuoka voilla ja pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Avaa filotaikinapaketti varovasti. Taita yksi taikinalevyistä kaksin kerroin ja nosta vuokaan. Leikkaa tarvittaessa reunoja saksilla, jotta pala mahtuu vuokaan juuri sopivasti. Voitele taikinalevy voisulalla. Nosta levyn päälle uusi kaksin kerroin taitettu levy. Voitele levy jälleen voilla. Ripottele vuokaan nyt 1 dl mantelirouhetta sekä hiukan kanelia. Nosta päälle jälleen 2 kaksin kerroin taitettua taikinalevyä, jotka molemmat voitelet voisulalla. Levitä väliin jälleen manteleita sekä kanelia ja jatka, kunnes kaikki taikinalevyt on käytetty.

Voitele baklavan pinta ja leikkaa päällimmäinen levy terävällä veitsellä varovasti neliöiksi. Paista baklavaa uunissa ensin 30 minuuttia. Laske lämpö sitten 150 asteeseen ja paista vielä noin 30 minuuttia. Peitä baklava foliolla tai leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.

Leikkaa baklava vuoassaan neliöiksi pohjaan saakka ja kaada siirappi baklavan päälle. Peitä herkku kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Tarjoa kahvin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä