Maku

Tsatsikileipä

2 h 25 min
0
0

Tsatsikileipä

MU
0
0
Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 5 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 3,9 %)
  • 50 ghiivaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 kplkurkkua (raasteena)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (raasteena)
  • 13 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dloliiviöljyä

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 40 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen jogurttiin. Sekoita joukkoon suola, sokeri, myllystä rouhittu mustapippuri, kurkku- ja valkosipuliraaste sekä osa vehnäjauhoista. Alusta joukkoon vehnäjauhoja, kunnes taikina on notkeaa ja kimmoisaa. Lisää lopuksi öljy ja hieman jauhoja. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota puoli tuntia.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja leivo palat pyöreiksi leiviksi. Kohota uudelleen. Vedä halutessasi terävällä veitsellä leipien pintoihin ristiviillot ja voitele vedellä. Paista tsatsikileipiä 175 asteessa noin 40 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä