Trio-täytekakku

4
1

Trio-täytekakku

Trio-jäätelön inspiroiman täytekakun kaikki kolme kerrosta ovat eri makuisia ja eri värisiä. Suklaa-, mansikka- ja vaniljakerrokset on kuorrutettu reilulla kerroksella vaaleanpunaista voikreemiä.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 palaa)

Mansikkapohja

  • 25 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 75 gvehnäjauhoja
  • 1/4 tlleivinjauhetta
  • 1/2 kplmunaa (n. 30 g)
  • 4 rklmaitoa
  • 2 rklmansikkasosetta
  • punaista elintarvikeväriä (geelimäistä)

Vaniljapohja

  • 25 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplkananmunan valkuaista
  • 75 gvehnäjauhoja
  • 1/4 tlleivinjauhetta
  • 4 rklmaitoa
  • 1/2 tlvaniljauutetta (tai 1/2 vaniljatanko)

Suklaapohja

  • 25 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 kplmunaa (n. 30 g)
  • 50 gvehnäjauhoja
  • 15 gkaakaojauhetta
  • 1/4 tlleivinjauhetta
  • 4 rklmaitoa

Voikreemi

  • 260 gtomusokeria
  • 130 gvoita
  • punaista elintarvikeväriä (geelimäistä)

Lisäksi

  • 3 rklströsseleitä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Valmista ensin mansikkapohja. Vuoraa 15-senttisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Sokeria on paljon suhteessa voihin, joten seos jää hieman rakeiseksi. Sekoita joukkoon puolikas huoneenlämpöinen muna.

Toisessa kulhossa siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe yhteen, lisää sen jälkeen jauhoseosta ja huoneenlämpöistä maitoa taikinaan vuorotellen aina välissä sekoittaen.

Soseuta mansikat (muutama iso mansikka riittää) ja lisää mansikkasose taikinaan. Jos haluat kirkkaamman punaisen värin, lisää muutama tippa punaista geelimäistä elintarvikeväriä.

Kaada taikina valmisteltuun vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa n. 15-20 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä ensin hetken vuoassa, ota sitten vuoasta ja anna jäähtyä täysin ritilällä. Kääräise jäähtynyt kakkupohja tuorekelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan.

Valmista seuraavaksi vaniljapohja. Valmistele taas 15-senttinen vuoka samaan tapaan kuin mansikkapohjan kanssa. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa kuohkeaksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen munanvalkuainen. Lisää vaniljauute tai puolikkaan vaniljatangon siemenet.

Toisessa kulhossa siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe yhteen, lisää sen jälkeen jauhoseosta ja huoneenlämpöistä maitoa taikinaan vuorotellen aina välissä sekoittaen.

Kaada taikina valmisteltuun vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä ensin hetken vuoassa, ota sitten vuoasta ja anna jäähtyä täysin ritilällä. Kääräise jäähtynyt kakkupohja tuorekelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan.

 Valmista viimeisenä suklaapohja. Valmistele taas 15-senttinen vuoka samaan tapaan. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa kuohkeaksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen puolikas muna. 

Toisessa kulhossa siivilöi vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe yhteen, lisää sen jälkeen jauhoseosta ja huoneenlämpöistä maitoa taikinaan vuorotellen aina välissä sekoittaen.

Kaada taikina valmisteltuun vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä ensin hetken vuoassa, ota sitten vuoasta ja anna jäähtyä täysin ritilällä. Kääräise jäähtynyt kakkupohja tuorekelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan. Valmista voikreemi (buttercream). Vaahdota huoneenlämpöistä voita hetken aikaa kunnes se on hieman kuohkeampaa, lisää sitten tomusokeri joukkoon muutamassa erässä samalla vatkaten. Vatkaa kunnes kreemi on sileää ja väriltään melko vaaleaa. Jos haluat, voit lisätä tilkan maitoa, jolloin kuorrutteesta tulee hieman pehmeämpää. Lisää myös halutessasi vaniljauutetta ja muutama tippa geelimäistä elintarvikeväriä. Kokoa kakku. Aseta suklaapohja alimmaiseksi kakkualustalle, levitä sen päälle reilu nokare voikreemiä ja tasoita. Kreemiä saa mennä hieman reunojenkin yli. Aseta seuraavaksi päälle mansikkapohja, levitä pinnalle samalla tavalla voikreemiä. Viimeiseksi aseta vaniljapohja päällimmäiseksi ja levitä pinnalle melkein kaikki kuorrutteesta, jätä kuitenkin n. 1/2 dl – 1 dl kuorrutuksen viimeistelyä varten. Levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle ja reunoille, käytä palettiveistä. Tämän vaiheen tarkoitus on kuorruttaa kakku tasaisesti kaikkialta ja varmistaa, ettei kuorrutteen läpi tule kakunmuruja (englanniksi crumb coating). Laita kakku jääkaappiin hetkeksi, jotta kuorrutus jähmettyy hieman. Lisää tämän jälkeen loput kuorrutteesta kakun päälle ja reunoille, käytä lastaa tai muuta apuvälinettä jotta saat kuorrutteen tasaiseksi pinnalle. Voit tehdä palettiveitsellä myös kuvioita kuorrutteen pinnalle. Viimeistele halutessasi strösseleillä.

Vinkki!

- Mansikkapohjalla kestää hieman kauemmin kypsyä kuin vanilja- ja suklaapohjalla, koska siinä on enemmän nestettä. - Jostakin syystä vaniljapohja ei kutistunut uunista ottamisen jälkeen samalla tapaa kuin mansikka- ja suklaapohjat, joten leikkasin sen hieman tummuneet reunat. Näin kakkupohjasta tuli suunnilleen saman kokoinen kuin mansikka- ja suklaapohjista. - Tämä ohje on pienelle, n. 15-senttiselle (mutta korkealle) kakulle. Jos käytät esimerkiksi 23-senttistä vuokaa, voit tuplata aineet ja pidentää paistoaikoja n. 25-30 minuuttiin.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä