Toskakuorrutettu päärynätorttu

40 min
4
0

Toskakuorrutettu päärynätorttu

Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlpiparkakkumaustetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 rklkuohukermaa

Täyte

  • 500 gpäärynää
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlsokeria

Toskakuorrutus

  • 75 gvoita
  • 2 dlmantelilastuja
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 dlkuohukermaa
  • 1 rklvehnäjauhoja

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN15 min

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää vaahtoon muna vatkaten. Sekoita joukkoon yhdistetyt kuivat aineet.

Voitele Ø 26–28 sentin piirasvuoka. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Pistele pohja haarukalla ja paista 10 minuuttia. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen.

Kuori ja viipaloi päärynät. Asettele viipaleet esikypsennetylle pohjalle. Ripottele päälle kanelia ja sokeria. Kiehauta kuorrutuksen aineet kattilassa ja levitä kuorrutus päärynöille. Jatka päärynätortun paistamista noin 15 minuuttia, kunnes toskakuorrutus on kauniisti ruskistunut.

Tarjoa toskakuorrutettu päärynätorttu vaniljakastikkeen tai pehmeän jäätelön kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä