Toscapalat
45 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
20 minTee klassinen toscakakku pellille ja leikkaa se tarjolle pieniksi neliöiksi.
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.2.2015

Toscapalat
Reseptin ainekset (25 palaa)
- 4kananmunaa
- 4 dlsokeria
- 5 dlvehnäjauhoja
- 2 ½ tlleivinjauhetta
- 1 ½ dlmaitoa
- 150 gvoita sulatettuna
Kuorrutus
- 200 gvoita
- 2 dlsokeria
- 200 gmantelilastuja
- 3 rklvehnäjauhoja
- ½ dlmaitoa
1. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot keskenään ja lisää ne munavaahtoon kevyesti nostellen. Sekoita taikinaan lopuksi maito ja sulatettu voi.
2. Kaada taikina korkealaitaiselle uunipellille, leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. 3. Tee kuorrutus pohjan kypsyessä. Mittaa kaikki kuorrutteen aineet kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua hetken aikaa. 4. Levitä kuorrutus puolikypsän pohjan päälle ja jatka kypsentämistä uunin keskiosassa vielä toiset 10 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. 5. Anna piirakan jäähtyä kokonaan ennen kuin leikkaat sen neliöiksi. Toscapalat voi pakastaa.