Toscamuffinit

25 min
4
0

Toscamuffinit

Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Antti Sepponen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlvettä

Kuorrute

  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 1/2 dlhunajaa
  • 150 gmantelilastuja
  • 1 dlkuohukermaa
  • 2 rklvehnäjauhoja

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 min

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Lisää jauhoseos varovasti sekoittaen taikinaan. Lisää neste.
Levitä kakkutaikina muffinivuokiin. Tasoita pinnat.
Kypsennä muffineita 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat melkein kypsiä.
Tee täyte. Sulata rasva sokereiden ja hunajan kanssa. Lisää mantelilastut, kerma ja jauhot. Keitä seosta kokoon noin minuutin ajan.
Levitä kuorrutus varovasti kypsähkön muffineiden päälle. Nosta leivokset takaisin uuniin ylätasolle ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia, kunnes pinnat ovat kauniin värisiä.
Tarjoa muffinit sellaisenaan.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä