Maku

Tortillamunakas – kääräise vartissa valmistuvan välipalan sisään kasviksia, kalaa tai kinkkua

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Tortillamunakas on helppo, täyttävä ja näyttävä välipala, joka maistuu parhaalta paiston jälkeen, mutta toimii myös jääkaappikylmänä.
0
0
Julkaistu 1.3.2023


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 4 tlrypsiöljyä
  • 4munaa
  • 4pehmeää tortillaa (medium)

Kalatäyte

  • 1 tlk (noin 160/120 g)luonnonkalasäilykettä tai tonnikalaa (MSC)
  • 1 pienipunasipuli
  • ½kurkku
  • noin 12mustaa oliivia
  • ¼ rkutilliä

Kasvistäyte

  • 1 pkt (240 g)maustettua Nyhtökauraa (esim. tomaatti)
  • 1avokado
  • 100 gaurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja

Kinkku-juustotäyte

  • 1 pkt (125 g)mozzarellajuustoa
  • 1paprika
  • 8 siivuasavukinkkua
  • 30 gbabypinaattia
Tulosta

Tortillamunakas – ohje:

  1. Valmistele valitsemasi täyte. Kalatäyte: Valuta kala. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi kurkku ja oliivit. Kasvistäyte: Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret. Viipaloi avokado. Kinkkutäyte: Revi mozzarella. Leikkaa paprika viipaleiksi.
  2. Valmista yksi tortillamunakas kerrallaan. Kuumenna teelusikallinen öljyä paistinpannulla. Riko muna keskelle pannua ja paina päälle yksi tortilla siten, että kananmuna leviää koko tortillan alueelle. Paista kunnes muna on saanut hieman väriä.
  3. Kippaa tai siirrä tortillamunakas lastalla lautaselle. Paista samoin loput tortillamunakkaat. Täytä valitsemillasi täytteillä. Kiepauta rullaksi ja nauti.
Kommentoi »