Maku

Tortilla

50 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
35 min
Itse tehdyt vehnätortillat ovat ehdottomasti kaulimisen väärtejä. Helppo vehnätortillataikina sopii kaikille tortillatäytteille.
MA
MU
5
0
Julkaistu: 27.12.2016


Ainekset (12 kpl)

  • 9 dldurumvehnäjauhoja (9 - 9 1/2 dl)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 3 dlvettä (haaleaa)
Tulosta

Valmista vehnätortillat näin:

Mittaa kaikki ainekset kulhoon tai yleiskoneeseen. Vaivaa 5 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.

Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 12 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja litistä ne kämmenellä ohuemmiksi. Peitä kelmulla ja anna levätä 15 minuuttia.

Kauli taikinapallot jauhojen avulla ohuemmiksi lätyiksi (Ø 15 cm).  Suojaa taikina kuivumiselta ja kauli yksi lätty kerrallaan.

Paista tortillat heti yksitellen kuivalla ja kuumalla pannulla molemmin puolin tumman pilkullisiksi.

Sujauta vehnätortillat pakastepussiin ja peitä keittiöpyyhkeellä, jotta tortillat pehmenevät. Täytä haluamallasi tavalla.

* Hyödynnä ylimääräiset tortillat quesadilloina, papupaistoksessa tai rapeiksi tostada-paloiksi paistettuina keitoissa ja salaateissa.

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »