Kotivinkki

Toriclubin kalasalaatti

40 min
0
0

Toriclubin kalasalaatti

Kun salaattikausi on heikoimmillaan, kannattaa panostaa salaatin tykötarpeisiin. Kuha, meetvursti, kananmuna, sipuli ja sinappinen kastike ovat yllättäen täydellinen makuyhdistelmä.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1pieni punasipuli
  • 2–3pikkusalaattia tai 1 roomansalaattikerä
  • 4keitettyä kananmunaa
  • 10viipaletta meetvurstia
  • ½ dlauringonkukansiemeniä
  • noin 10 cm:n pätkä patonkia
  • 500 gsiika- tai kuhafileetä
  • suolaa ja valkopippuria
  • tilkka öljyä

Sinappikastike

  • ¾ dlöljyä
  • 1 rkldijonsinappia
  • 1 tlviinietikkaa
  • 1 ½ tlsokeria
  • ripaus suolaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

1. Sekoita kaikki kastikkeen raaka-aineet tasaisesti.

2. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Huuhdo ja revi salaatti sopiviksi suupaloiksi. Kuori ja lohko kananmunat.

3. Hienonna meetvurstiviipaleet pieniksi neliöiksi. Nosta ne kylmälle paistinpannulle. Lisää pannulle auringonkukansiemenet. Kytke liesi päälle ja paahda seosta, kunnes meetvurstista tulee rapeaa. Kaada seos toiseen astiaan jäähtymään.

4. Leikkaa patonki noin ½ sentin viipaleiksi. Paahda viipaleet pannulla molemmin puolin rapeiksi.

5. Leikkaa kuhafileet halutessasi ruodottomiksi. Leikkaa fileen keskelle leveämpään päähän terävä kolmion muotoinen viilto

siihen kohtaan, jossa ruodot tuntuvat sormenpäissä. Paloittele kala. Suolaa ja pippuroi palat.

6. Paahda palat kypsiksi pannulla tilkassa öljyä molemmin puolin.

7. Kokoa salaatti. Pöyhi salaatin ja sipulin joukkoon tilkka kastiketta. Kaada kalasalaatti vadille ja lado päälle kalafileet, leipäviipaleet ja kananmunat. Ripottele pinnalle meetvursti-siemenseos. Pirskota päälle kastiketta. Tarjoa heti.

Katso myös muut lähiruokareseptit!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä